Historien bakom: HLR  & Luftvägsstopp

Historien bakom: HLR & Luftvägsstopp

Allt började år 2015 när grundaren av Kunskapstavlan®, Jennie, var mammaledig. Inför det väntade barnet gick hon en HLR kurs för att lära sig denna livsviktiga kunskap, vad gör man egentligen när ens barn sätter i halsen? 

Några månader efter kursen satt hon med sin man framför nyhetsmorgon där Camilla Thurell dök upp i tv-rutan och pratade om hjärt- och lungräddning för barn. Jennie drabbades  smått av panik när hon insåg att hon inte kom ihåg hur man gör HLR på barn, trots att hon gått kursen! Där och då började hon fundera på hur man bäst kan repetera kunskapen om HLR i vardagen, för att inte glömma bort hur man ska agera om olyckan väl är framme.  

Bild: Camilla ThurellJennie kontaktade Camilla Thurell och i samarbete med henne och Life in mind och tog Kunskapstavlans första tavlor form. HLR & Luftvägsstopp för barn. Med dessa tavlor hemma får du en naturlig påminnelse och repetition så att livräddningens alla steg är självklara om olyckan väl är framme. Förutom den livsviktiga kunskapen som tavlorna förmedlar är de ett perfekt designelement i hemmet. Tavlorna är framtagna enlighemed riktlinjerna från Svenska rådet för hjärt-lungräddningDe tar även upp skillnaden mellan tillvägagångssättet på barn och vuxna, varav du indirekt får kunskapen om livräddning även på vuxna. Kollektionen blev direkt mycket uppskattad och uppmärksammad och Jennie kallar den för ”livräddande design". Sedan dess har tavlorna utvecklats och finns idag i flera olika färgkombinationer för att det säkert ska finnas ett par tavlor som passar in i allas hem. 

 

Tillbaka till blogg