Historien bakom: En bra kompis

Historien bakom: En bra kompis

Friends är en barnrättsorganisation utan vinstsyfte som kämpar för en värld där inget barn utsätts för mobbning. En värld där varje barn känner sig älskat och respekterat. Där barn växer upp med självkänsla, inte självhat. Där ingen somnar ledsen, vaknar med ångest eller går hemifrån med en klump i magen. De vill att världen ska vara en trygg och positiv plats för barn – helt fri från mobbning och diskriminering.  

Friends är en organisation som ligger Kunskapstavlan® varmt om hjärtat och vi bestämde oss för att slå oss samman och skapa en kollektion ihop. Vårt mål och vår önskan är att den här kollektionen ska vara ett bidrag till ett förebyggande arbete mot mobbning. Vi vill att kollektionen ska driva samtalet mellan barn och vuxen, samt fungera som en påminnelse i vardagen, om hur enkelt det är att vara en bra kompis.  
Vår första tavla tillsammans med Friends blev En bra kompis. En tavla som vi är otroligt stolta över och glada att se i så många hem runt om i Sverige och även utomlands på sina håll.  

En bra kompis är en tavla med fina illustrationer av djur som visar hur enkelt det är att vara en bra kompis. Friends erfarenhet visar på att förebyggande åtgärder som tavlan beskriver är de mest effektiva när det kommer till att bekämpa mobbning. Att vara en bra kompis är inte svårt, ibland gör det lilla det allra största. Säg hej, le mot någon, låt alla vara med, säg ifrån om du ser något som inte känns okej, trösta någon som är ledsen och våga be om ursäkt när något har blivit fel.  
Med tiden har vi utvecklat samarbetet med Friends och kollektionen har vuxit från en tavla till tre. Idag finns även Kompisdiplomet, ett diplom som visar på att ägaren till tavlan är en bra kompis och tavlan Jag är, med affirmationer som beskriver en bra kompis. Med dessa tavlor vill vi inspirera alla bra kompisar där ute och påminna om dessa viktiga egenskaper. 

 


Tillbaka till blogg