Friends Kunskapsbanken – en ovärderlig plattform för råd och stöd vid mobbning och utanförskap!

Friends Kunskapsbanken – en ovärderlig plattform för råd och stöd vid mobbning och utanförskap!

Nyligen lanserade fantastiska Friends sin nya digitala plattform Kunskapsbanken. Kunskapsbanken är fylld till brädden med kunskap och kloka, konkreta råd för att förebygga och stoppa mobbning mot barn och unga. Oavsett om du är barn, förälder eller annan vuxen i barns närhet, kan du hitta kloka råd i Kunskapsbanken.   

Här kan barnen själva gå in och få stöd utifrån sina olika tankar och behov. Rubriken på sidan för barn och unga är tydlig - ”Hur kan vi hjälpa dig?” Här kan man till exempel få råd om hur man hjälper en vän som är mobbad, få veta vilka skyldigheter skolan har vid mobbning och ta del av verkliga berättelser av barn och unga som har erfarenhet av mobbning. Här finns också värmande inslag där barn kan skicka hälsningar till varandra och dela med sig av sina tankar och känslor.  

De flesta av oss vuxna som har barn i vår närhet, behöver ibland kunna få hjälp och stöd i situationer som rör barnen och deras välmående. Är min oro för barnet befogad, hur hanterar man kränkningar och näthat, vad kan jag göra för att hjälpa barnet ur sin ensamhet? Till alla föräldrar och närstående, men också till förskolepersonal, idrottsledare och skolpersonal, finns en uppsjö av informativa texter att ta del av. Här finns också ett stort antal konkreta övningar, frågeställningar och svar inom respektive område.   

Under banderollen ”Agera alltid”, ett treårigt projekt med Kunskapsbanken som kärna, är målet att sprida gratis kunskap om mobbning och starta en våg av civilkurage över Sverige. En våg där både barn och vuxna har mod och verktyg för att alltid agera för de barn som utsätts för kränkningar.   

Har du inte hittat till Kunskapsbanken ännu, gör det nu! https://friends.se/kunskapsbanken/ 

Och kom ihåg – AGERA ALLTID mot utanförskap, kränkningar och mobbning!  

Tillbaka till blogg