Bröstkoll – Vilken dag är din klämdag?

Bröstkoll – Vilken dag är din klämdag?

Varje timme får en kvinna beskedet bröstcancer. Det är den vanligaste cancerformen hos kvinnor i Sverige, nära 8000 kvinnor om året får diagnosen. Bröstcancer upptäcks i två av tre fall via mammografi men ett viktigt komplement till är att undersöka sina bröst hemma på egen hand för att så tidigt som möjlig hitta förändringar. Det kan vara allt från formen på brösten, knölar, förhårdnader, hudens textur och färg. Men hur undersöker man sina bröst på bästa sätt?  

Vi tog kontakt med Bröstcancerförbundet som är Sveriges enda intresseorganisation som fokuserar enbart på bröstcancer, och som stödjer både forskning och medlemmar. Av dem fick vi lära oss hur man bäst undersöker sina bröst hemma för att så tidigt som möjligt upptäcka eventuell bröstcancer.  

I samarbete med Bröstcancerförbundet tog vi fram kollektionen Bröstkoll. Kollektionens syfte är att sprida den livsviktiga kunskapen om hur man ska undersöka sina bröst men också att skapa en påminnelse i vardagen om undersökningen. Genom att förmedla kunskapen hur vi lär känna våra bröst kan vi tillsammans rädda liv.  

 

Tillbaka till blogg