Historien bakom Kunskapstavlan®

Historien bakom Kunskapstavlan®

Sedan jag var liten har jag alltid drivits av en önskan att bidra till förändring och att finna lösningar där de behövs mest. Det var med den drivkraften jag skapade Kunskapstavlan – en bro mellan människa och kunskap.

Idén kom till mig efter att ha deltagit i en HLR kurs som nybliven mamma. Här fick jag bland annat lära mig vad jag skulle göra om barnet, mot all förmodan, skulle sätta i halsen. Detta var naturligtvis väldigt viktig kunskap att ta till sig och kunskap som behövde stanna kvar. En kort tid efteråt insåg jag i panik att det jag lärt mig började suddas ut. Jag hade glömt denna livsviktiga kunskap trots att den var så prioriterad för mig.

 Det var här jag började fundera, hur skulle jag göra för att inte glömma?! En tanke började ta form, tänk om jag kunde hitta ett sätt att låta kunskapen bli en naturlig del av vardagen? Vi vet ju att hjärnan behöver repetition, att vi lättare kommer ihåg det som vi regelbundet påminns om. Här öppnades en dörr och jag insåg att jag genom denna idé kunde både hjälpa, inspirera och faktiskt skapa förändring inom flera områden.

Sju år senare, kan jag med stolthet och glädje, konstatera att Kunskapstavlan® har skapat många tavlor vars motiv på ett naturligt sätt för kunskapen närmare oss. Vi har hittat en kanal för att hjälpa, inspirera, och uppmuntra till samtal samtidigt som vi gör kunskapen tillgänglig i vardagen. Det här är min passion och det som driver mitt engagemang – att få möjlighet att bidra till en positiv förändring, oavsett om det är i det lilla eller i det stora.

Tillbaka till blogg