Kunskapstavlan® skapar design som förmedlar kunskap. För alla rum, för honom och henne, för stor och liten. Våra tavlor finns i flera format; 30x40 cm, 50x70 cm och nu har även våra populära illustrationer blivit solostjärnor i ett mindre format (A5). Vi säljer även tillhörande ramar i både furu och solid ek. Alla tavlor från Kunskapstavlan® signeras med vårt handpräglade sigill varav varje tavla är unik. Kunskapstavlan® trycks på ett ekologiskt och åldersbeständigt premiumpapper som både är certifierade medEU Ecolable och FSC. Kunskapstavlan® produceras i Sverige på vårt Svanencertifierade tryckeri. 


HISTORIEN BAKOM KUNSKAPSTAVLAN®

Kunskapstavlan® grundades 2016 av vännerna och tidigare kollegorna Agneta Norlin och Jennie B Lindfors som ville skapa något mer än bara vacker konst. Vi såg möjligheten att kombinera ”nytta med nöje”. Att utmana den klassiska designen och få in kunskap stilfullt paketerad i hemmet. Kort och gott att göra kunskap till en del av vardagen.

Vårt första, och viktigaste projekt, var våra livräddningstavlor -  The Life Collection. De flesta går i dag denna kurs som nybliven förälder men kunskapen glöms tyvärr ganska snabbt. Vi skapade då dessa två tavlor som påminner och ger den där "automatiska" repetitionen man behöver för att hålla kunskapen färsk. Denna kollektion blev direkt mycket uppskattad och uppmärksammad. Vi kallar det "Livräddande design". Under åren har det även hunnit bli kollektioner för både kökbarnrum och även om Sveriges Flora och Fauna. Hemsidan lanserades i juli samma år och i dag är Kunskapstavlan® en heltidssysselsättning för oss båda. En underbar kommentar vi ofta får är hur mycket det uppskattas att bara stå framför våra tavlor, att betrakta och att lära – att vara i nuet.