Formex trender FW 2018

Formex har just passerat och alla vi besökare och utställare har fyllts med inspiration, nya trender och idéer. Vi tog tillfället i akt och spanade lite extra på trenderna inom inredning 2018. Enligt Formex trendexperter så är vi inne i 3 olika inredningstyper just nu. Det intressanta är att det är tre ganska olika spår; "Crafts & Makers", "Tinted Love" samt "Botanical Baroque". 

 

Crafts & Makers lutar sig åt hantverkskonsten och det gedigna arbetet utfört för hand. Naturen är inspirationen och materialen är äkta. Materialen ska synas och färgerna ska ha sitt naturliga pigment. Den medvetna och hållbara konsumtionen lyser starkt i detta spår.

Crafts & Makers Formex 2018

 

Tinted Love är spåret som flörtar med 70- och 80- talet med mycket färg, neon och humor. Det ska vara överdimensionerade detaljer och färger som andas en positiv framtidstro. Materialpaletten innehåller paljetter, glitter, plexi och glas. Allt som skapar lekfullhet och glammiga effekter. Kontrasterna mellan materialen och formerna är extra stora i detta spår.

Tinted Love Formex 2018Tinted Love Formex 2018Tinted Love Formex 2018

 

Botanical Baroque är fyllt med magnifika blomstermönster, stora blomsterarrangemang, gammalt som möter nytt samt svulstigt och ombonat. Tankarna går till konsthistorien och tidsepoker som barock, rokoko och dekadent 70-tal. Det är ett lyxigt spår med mycket textil, stora kandelabrar och dyra material.

Botanical Baroque Formex 2018Botanical Baroque Formex 2018

 

Färgen och formen är det som för samman alla de tre så olika spåren. Gemensamt är att pizzavalvs formen är på väg tillbaka, i både möbler, mindre produkter samt former i allmänhet. Gällande färgtrender så ligger det gula i ledningen. Allt från citrongul till senapsgul och med den riktigt knallgula däremellan. Även lila är en färg som vi kommer att se mycket mer av i höst.

 Formex 2018

Växterna fortsätter att ta över våra hem och då både de i plast som ser helt verklighetstrogna ut samt riktiga växter. Både stora och små i vackra krukor med fat.

 

Konstraster & humor är även genomgående. Tiden för kontraster är kommen, blanda gammalt med nytt, glansigt med matt och trubbigt med runt. Att även blanda in humor i inredningen är en tydlig trend. Små oväntade, poppiga detaljer så som tex denna lite annorlunda dödskalle lampan är helt rätt.

 

 

Det som kvarstår i hemmen är fortfarande all sammet och särskilt sittpuffarna. Både stora och små får ta plats i våra hem. Desto flera desto bättre.  

   Sammet Velvet Formex 2018Velvet Formex 2018Botanical Baroque Formex 2018

Sammanfattningsvis så kan man i höst hitta något för alla; den dova mera naturliga, den glamorösa och dramatiska och den poppiga och tjecka. Men genomgående är den mera varma, ombonade ( och gula ) känslan. Trenden med plastblommor är vi på Kunskapstavlan dock skeptiska till. Vem vill ha plast när man kan njuta av äkta vara!? Vi ser med spänning fram emot att följa dessa trender under hösten!

Bästa hälsningar Kunskapstavlan